GUYONAN PANAKAWAN

BOJO GEMATI

 

punakawan_by_wiyono-d4ajsi0

Sawijining dina Bagong lagi mlaku-mlaku liwat ngarep omahe Petruk. Saka kadohan ketok petruk lagi turon ana lincak karo dipejeti bojone. Weruh kahanan koyo mengkono banget trenuh atine Bagong karo gemremeng ing batin.

Bagong                 : Bejo tenan Petruk kae leyeh-leyeh karo dipijeti bojone, mendah

senenge atiku yen   bojoku yo biso mengkono.

Petruk                  : He Gong! Mlaku dlujur wae ra sopo aruh uwong. Arep menyang ngendi

awakmu? (    Petruk menyat soko lincak ngaruhke Bagong).

Bagong                 : ( Bagong kaget dibengoki Petruk amarga lagi ngalamun)

Anu kang … aku   arep golek  kopi susu neng wedangan kulon kono.

Petruk                  : Apa sing nyusoni bojomu kurang, kok ijik golek neng wedangan?

Bagong                 : Ndasmu! Kuwi… ora ngono kok nglarasmen kono karo dipijeti bojomu.

Bar mbok  wenehi apa?

Petruk                  : Wah… kuwi rahasia…

Bagong                 : Wong Edan!

Petruk                  : Ya aran bojo sing gemati ya mengkono kuwi. Kakunge bali soko

nyambut gawe, kesel banjur dipijeti.

Bagong                 : Wah bejo tenan lho kang kowe kuwi.

Petru                     : Aku kok …. Padhakke mereka-mereka …

Bagong                 : Kemakimu! Tak baling boto sisan lagi kroso …

Petruk                  : Eit! ….. tak tamplek no …

Sourc Image @ http://watisuin.blogspot.co.id/2012/09/

 

 

 

 

 

 

 

 

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s